“Et jordvarmeanlæg er den mest effektive løsning, og kan dække et hus’ behov for opvarmning af både bolig og brugsvand”.
dvi logoVi forhandler jordvarmepumper fra DVI. De har mere end 30 års erfaring med udvikling af varmepumper. DVI anvender den nyeste teknologi for at opnå høj virkningsgrad. Herved får man den bedst mulige driftsøkonomi.

dvi jordvarmeanlæg

[ezcol_2third]

Interreseret i et tilbud på et jordvarmeanlæg?

  • Prisen på et jordvarmeanlæg er meget individuel i forhold til hver enkelt kunde. Er du interesseret i at høre mere og eventuelt få et tilbud, så venligst kontakt os på telefon eller via kontaktformularen til højre, så finder vi i fællesskab den bedste løsning for dig.

[/ezcol_2third] [ezcol_1third_end]bestil varmepumpe[/ezcol_1third_end]

Kort om jordvarmanlæg

For at man kan få installeret jordvarme, så kræves det et vandbårent varmesystem, det kan være via radiatorer eller gulvvarme. 

jordvarmeSelve jordvarmeanlægget består af en jordslange, som bliver nedgravet  i jorden udenfor huset, og så en varmepumpe som monteres indenfor i huset.

Idet solen skinner, så opvarmes jorden og  energi bliver lagret i de øverste jordlag. Denne energi trækker jordslangerne ud af jorden og transporteres via en frostsikker væske ind til varmepumpen. Selve varmepumpen omsætter varmen til en højere temperatur, og varmen er klar til at passere videre til husets vandhaner, radiatorer og gulvvarme.

Areal til jordslanger
Et jordvarmeanlæg forudsætter, at man har jord nok til at grave slanger ned i. En god tommelfingerregel er at man skal have et areal, der er dobbelt så stort for hver m2 bolig man ønsker opvarmet. Et hus på 150 m2 kræver f.eks omkring 300 m2.

Jordslangerne skal ned i en dybde af 0,9 –  1,0 meter og i en afstand fra hinanden på 1 – 1,5 meter. Typisk ligges slangerne i flere løb.

Forskel på jord
Alt efter hvilken type af jord der findes på grunden, har det betydning for virkningsgraden, da en meget sandet jord eksempelvis ikke har helt så stor virkningsgrad, som i et tilfælde hvor jorden er mere lerholdig. Den bagvedliggende forklaring ligger jordens fugt og vandstrømninger, som overfører energi til jordslangerne er. Det mest optimale er derfor at ligge jordslangerne i vand, hvis det er muligt.

grøn pil Økonomi i forbindelse med jordvarme

Jordvarme er den mest effektive form for varmepumpe, og de bedste anlæg kan levere helt op til 5 kWh pr. kWh strøm pumpen benytter. Grunden til at varmepumper er mest effektive ved varmesystemer, der ikke behøver så høj fremløbstemperatur, skyldes at effektiviteten typisk falder med 1-2% for hver grad man øger fremløbstemperaturen til centralvarmeanlægget. Af den grund har det stor betydning om varmepumpen skal levere 30-35 grader når det er et gulvvarmeanlæg eller 50 grader i tilfælde af et radiatoranlæg.

En varmepumpe har svært ved at producere varme højere end 55°C. Hvis du på forhånd ved, at dine radiatorer og varmesystem er dimensioneret til en høj fremløbstemperatur, kan du skifte dine radiatorer til større modeller, der kan afgive den samme varme ved en lavere fremløbstemperatur.

Et typiske jordvarme anlæg koster omkring 80.000 – 100.000 kr. og har en tilbagebetalingstid på 6-8 år.

grøn pil Vigtig viden

  • Det kræver en godkendelse hos kommunen at få lov til etablering af et jordvarmeanlæg. Desuden kræves en afstand på mindst 50 meter fra vandboringer, hvorfra der udvindes drikkevand.
  • Hvis man har en sø, kan man i stedet lægge slangerne ud på bunden af søen, det kræver dog at der vandgennemstrømning i søen. Der skal stadig søges om tilladelse hos kommunen.
  • Et jordvarmeanlægs ejer har desuden pligt til, at sikre sig at anlægget bliver kontrolleret af en serviceuddannet minimum hvert år.