“En luft til vand varmepumpe er en 100 % løsning, da den både kan opvarme boligen og dens brugsvand og egner sig derfor perfekt til et enfamilieshus hvor der ikke plads til nedgravning af slanger til et jordvarmeanlæg.”

dvi logoVi forhandler luft til vand varmepumper fra DVI. De har mere end 30 års erfaring med udvikling af varmepumper. DVI anvender den nyeste teknologi for at opnå høj virkningsgrad. Herved får man den bedst mulige driftsøkonomi.
 

Nyhed – Luft til vand Kompakt

luft til vand kompakt

Luft til vand Spilt

dvi luft til vand

[ezcol_2third]

Interreseret i et tilbud på en luft til vand varmepumpe?

  • Prisen på en luft til vand varmepumpe er meget individuel i forhold til hver enkelt kunde. Er du interesseret i at høre mere og eventuelt få et tilbud, så venligst kontakt os på telefon eller via kontaktformularen til højre, så finder vi i fællesskab den bedste løsning for dig.

[/ezcol_2third] [ezcol_1third_end]bestil varmepumpe[/ezcol_1third_end]

Kort om luft til vand varmepumper

For at man kan få installeret en luft til vand varmepumpe, så kræves det et vandbårent varmesystem, det kan være via radiatorer eller gulvvarme. 

luft til vand varmepumpe forklaring

Luft til vand varmepumpen består af 2 dele, en ude- og en indedel, som bliver forbundet

Varmepumpen optager varmen fra luften og overfører denne til et kølemiddel, temperaturen bliver hævet via en kompressor der øger trykket. Herefter bliver varmen ledt ind til indedelen, som er bygget sammen med en varmtvandsbeholder. Indedelen virker som et styrings-system og sender det videre til de steder det skal bruges.

Varmepumpen bruger derfor omkring 5 minutter, hver time den kører, til at afrime fordamperen, enten ved at køre processen baglænse eller ved hjælp af installerede varmelegemer. Afhængig af metoden, kan afrimningen give anledning til støj.

grøn pilØkonomi i forbindelse med luft til vand

Varmepumpen er mest effektiv sammen med gulvvarme, da fremløbstemperaturen er 35 grader, modsat radiatorer hvor fremløbstemperaturen 45-85 grader, og da en varmepumpe har svært ved at producere varme højere end 55 grader.

Hvis man har radiatorer eller et varmesystem, som er dimensioneret til en høj fremløbstemperatur, så er det en god ide at skifte radiatorer til større modeller, der kan afgive den samme varme ved en lavere fremløbstemperatur, da det er mest økonomisk. Hvis det hele dimensioneres rigtigt, så vil sådan et anlæg typisk kunne levere 4 kWh pr. forbrugt/betalt kWh. Prisen afhænger af installationens omfang men ligger normalt omkring 80.000-90.000 kr. Tilbagebetalingstiden er typisk mellem 6-10 år, og med en levetid på 20 år er det en god investering.